Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt een floatsessie?
U kunt bij ons al een floatsessie boeken vanaf 30 minuten. Om het gewenste resultaat, totale ontspanning, te krijgen adviseren wij u om een floatsessie van minimaal 45 minuten te houden.

Wat neem ik mee wanneer ik kom floaten?
Niets! Alles wat u nodig heeft om te kunnen floaten is bij ons aanwezig. Bij aankomst kunt u plaatsnemen in de leesruimte waarna iemand u meeneemt naar de floatcabine. Deze ruimte kunt u zelf afsluiten en beschikt over een heerlijke douche. Uiteraard hebben wij voor een handdoek gezorgd. Wij adviseren wel om lenzenvloeistof en een lenzenhouder mee te nemen wanneer u contactlenzen draagt.

Wat is Epsomzout en waarom wordt dit gebruikt?
Epsomzout is een mineraal zout dat betaat uit magnesium en sulfaat. De meeste zoutsoorten die u kent bestaan voornamelijk uit sodium en chloride. Door de samenstelling van dit zout heeft het een positieve uitwerking op het lichaam. Het kan absoluut geen kwaad wanneer u dit zout binnen krijgt, maar het smaakt niet zoals zee- of tafelzout. Epsomzout wordt niet alleen gebruikt omdat het goed is voor het lichaam, het vergroot ook de dichtheid van het water.

Hoe zit het met mijn privacy tijdens het floaten?
Uw privacy is volledig gewaarborgd wanneer u komt floaten bij City Spa Goes. U float namelijk in uw eigen ruimte en hoeft daarom dus geen badkleding te dragen. Elke ruimte heeft zijn eigen douche gelegenheid en is uitsluitend door u te gebruiken tijdens uw floatsessie.

Hoe zit het met claustrofobie?
De afmetingen van de floatcabine en de mogelijkheid om de klep open te laten tijdens uw floatsessie zorgen ervoor dat u niet het gevoel heeft in een afgesloten ruimte te liggen. Daarnaast bent u op ieder moment zelf de baas over het licht en de muziek en kunt u contact opnemen via de speciale intercom.

Is er genoeg zuurstof in de cabine?
Ja. Het ventilatiesysteem zorgt ervoor dat er steeds voldoende versie zuurstof aanwezig is.

Vanaf welke leeftijd kan ik floaten?
Floaten kan vanaf 12 jaar. U ontvangt bij ons een uitgebreide uitleg, bovendien is floaten volledig veilig.

Kan ik te zwaar zijn om te floaten?
Nee, u kunt niet te zwaar zijn om te floaten.

Moet ik kunnen zwemmen om te floaten?
U hoeft niet te kunnen zwemmen om te floaten. De enorme hoeveelheid zout zorgt ervoor dat u blijft drijven.

Ik ben zwanger, kan ik dan ook floaten?
Het is geen enkel probleem om te floaten wanneer u zwanger bent. Bij ons kunt u terecht t/m de 8e maand van uw zwangerschap.

Mag ik eten voordat ik kom floaten?
Wij raden u aan om een lichte maaltijd te nuttigen voor het floaten. Voorkom een te vol gevoel. Wij raden het af om 1 uur voor de floatsessie koffie te nuttigen.

Mag ik floaten tijdens mijn menstruatie?
Tijdens of op de dag dat u uw menstruatie kunt verwachten mag u niet floaten.

Ik heb een huidaandoening, kan ik dan floaten?
Wanneer u een lichte vorm van psoriasis heeft kunt u floaten. Neem bij twijfel altijd even contact op met uw (huis)arts.

Wat gebeurd er als ik in slaap val tijdens het floaten? Draai ik dan om?
Wanneer u in slaap valt tijdens het floaten is dit een teken van totale ontspanning. Door het hoge zoutgehalte in het water blijft u lekker drijven en omdat het nergens ‘knelt’ ontvangen uw hersens ook geen prikkels dat u zich moet omdraaien.

Kan ik het koud krijgen tijdens het floaten?
De temperatuur van het water in de floatcabine wordt constant op dezelfde temperatuur van zo’n 35,5 graden gehouden. Deze temperatuur ligt iets onder uw lichaamstemperatuur, omdat u anders zou gaan transpireren en het floaten als te warm ervaart. Sommige mensen ervaren naderhand enige kou. Dit komt doordat de poriën open zijn gaan staan en er warmte verlies optreedt. Een teken dat u goed ontspannen bent.

Wordt mijn huid ook gerimpeld van floaten net zoals thuis in bad?
Nee, door de toevoeging van het Epsomzout aan het water wordt uw huid niet gerimpeld. Het water heeft een pH-waarde van rond de 7 waardoor de zuurgraad van uw huid wordt gerespecteerd.

Kan ik een ziekte krijgen van iemand die voor mij gefloat heeft?
Nee, dit is niet mogelijk. Tussen iedere floatsessie wordt het water 20 minuten gefilterd en gesteriliseerd om alle, eventuele, bacteriën en virussen te doden en te verwijderen. Het risico op een infectie is het dagelijks leven of een zwembad is vele malen groter. Daarnaast testen wij het water ook regelmatig.

Kan ik onbeperkt floaten?
Er zit geen maximum aan hoe vaak u mag floaten. Er zijn mensen die slapen in een floatcabine, omdat ze zeggen hierdoor met minder slaap toe te kunnen. Wij hebben ondervonden dat een uur floaten een ontspannend effect heeft dat meer dan een dag duurt. Twee sessies per week van circa 1 uur zullen uw verlangen naar het floaten bevredigen.

Heeft floaten op iedereen een positief effect?
Net zoals met allerhande dingen zal floaten niet door iederen als even aangenaam worden ervaren. Wat erg belangrijk is, is dat u alles los laat zodra u de floatcabine in stapt en probeert om volledig te ontspannen. U geeft zichzelf als het ware over aan het water. Het kan zijn dat er meerdere sessies nodig zijn voordat u compleet kunt ontspannen, zowel geestelijk als lichamelijk.

Beïnvloedt floaten de negatieve effecten van een jetlag op een positieve manier?
Onderzoek heeft aangetoond dat floaten vele malen effectiever de effecten van een jetlag bestrijd dan bedrust. Het is dus zeker aan te bevelen om bij ons te komen floaten wanneer u last heeft van een jetlag.

Kan ik floaten ook aan iemand cadeau doen?
Natuurlijk kan dit. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Boeken Contact
direct reserveren

Klanten beoordelen ons met een 8


Bron: Google (48 reviews)